duminică, 10 februarie 2008

Sa ne plimbam prin vechiul Bucuresti





Micul cosar
Bucurestiul de alta data ....

Se facea o data cu ani in urma , in perioada interbelica pe cand Bucurestiul era mai aproape de Europa ca niciodata .
Denumit "Micul Paris" locuitorii parca erau dintr-o alta lume unde educatia era importanta si te facea sa fi bine vazut in viata de zi cu zi .Adevarat ,erau si mult mai manierati ca romanii din zilele noastre .
Pe atunci intelecualii se respectau mergand la studii in Paris . Multi oamenii extraordinari ce au modernizat structura politici si a nivelului educational din Romania au studiiat in marile universitati franceze .

Franţa a fost unul dintre statele preferate de romanii care au ales exilul. Numele unor oameni precum al lui Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Emil Cioran (the pessimist man), Elvira Popescu, Vladimir Cosma, Paul Goma sunt dintre cele mai rasunatoare, cand vine vorba despre exilul romanesc din Franta, parte importanta a intelectualitatii de
origine romana apreciaza unanim în viaţa culturala franceza. Si astazi, diaspora romana din Franta numara zeci de mii de suflete, majoritatea atasate de patria de origine .
Iata cum Bucurestiul de alta data se transforma intr-o metropola unde traiesc si consuma mai mult de 2500000 de locuitori.
Tineri din ziua de astazi nu mai sunt interesati de educatie sau de bunele maniere ci mai degraba ar stat fata in fata cu monitorul pc-ului jucand interminabilele nivele ale jocurilor de strategie sau shooting ,mai nou de cand au aparut astfel de jocuri ca "counter strike " rata criminalitaii si al violentei in general printre minori este in continua crestere .
Dupa cum stim sunt sute sau chiar mii de cazuri in intrega lume unde minorii sunt implicati in crime care mai de care mai violente unde ca motiv apar jocurile video .
Bucurestiul de astazi se afunda intr-un fum toxic rezultat al poluari cu monoxid de carbon ,emisiile provenind de la masinile beton ale pustiilor de bani gata ,desigur nu generalizez , doar 2/3% din pustime are bani de buzunar 50 ron sa isi cumpere celebra shaurma:)








3 comentarii:

Anonim spunea...

Un articol bine scris, ingrijit, nici prea vulgar, nici prea cuminte! Sunt multe de spus despre Micul Paris, si cred ca te-ai fi putut lega de mai multe lucruri! :D Oricum, articolul e bun! Tine-o tot asa!

Anonim spunea...

crin_alb:

Am crezut ca te cunosc...Nu ca as fi avut o parere mai proasta...dar ma uimesti!Ramai tot asa!Felicitari pt acest blog!

Anonim spunea...

nufar cu piuneze:
superbe poze,si cuvinte pe masura. felicitari, mereu ma uimesti !!